Гледайте първи официалния тийзър на филма „Чума“

Мирамар филм пускат официалния тийзър на филма „Чума“ в кината и социалните мрежи. Видеото само загатва за достойнствата на дългоочакваната продукция и разкрива лицата на утвърдени здвезди и младите надежди на българското кино. 

Официален тийзър: https://youtu.be/jNz7doNwJcU 

Действието се развива в началото на 19 век, но филмът отива извън определението „исторически“. Разказът се концентрира върху персонажите, върху груповия образ на селото и върху общочовешките морални ценности и първични инстинкти на фона на една пандемична обстановка. 

Главната роля е поверена на Свежен Младенов, като във филма участват още Велислав Павлов, Добрин Досев, Любомир Бъчваров, Станислав Пеев и Людмила Сланева. 

Любовта, в различните ѝ измерения, намира водеща роля на фона на чумата в домовете и душите на хората. А последната е изпитание, което плаща всички сметки на съседи, приятели, врагове, бащи и майки. Изправя и двама млади пред огромни предизвикателства, немислими за съвременните им връстници. В ролите са талантливите Матей Мичев и Евелина Бибова.

Вдъхновен от разказа на Йордан Йовков „През чумавото“, сценарият на проф. Боян Биолчев, наред с многопластовите си философски послания, предлага сюжет, който ангажира и държи в напрежение, а зрителите лесно могат да се идентифицират с персонажите

„Чума“ е заснет за 25 дни в района на село Каменица, като екипът на художниците Георги Димитров и Владимир Шишков възстановява полу-разрушени къщи, за да създаде декора за дома на чорбаджията, селска кръчма, манастир и др. Във филма има множество каскади с коне и камили, пожар и масови сцени.

Филмът е подкрепен от Национален филмов център. За Мирамар филм това е следващ голям проект след заглавия като „Дзифт“, “LOVE.NET”, „Вездесъщият“ и телевизионния сериал „Порталът“. Режисурата е поверена на Иван Владимиров, чиито филми са участвали на престижни кинофестивали като Локарно и Москва. Той е сърежисьор на „Кецове“, а за последния си филм „Сцени от живота на една актриса“ печели наградите за сценарий и режисура на фестивала „Златна роза“ във Варна.

Датата на официалната кинопремиера ще бъде обявена скоро. Разпространява Александра филмс.